Gimnazija

,,Pažinkime pasaulį Baltijos jūros keliais –  Helsinki – Stokholmas – Talinas“

Birželio 5-8 d.  Kalvelių S. Moniuškos gimnazijos 7-8 ir IG – IIIG klasių mokiniai dalyvavo projekte ,,Pažinkime pasaulį Baltijos jūros keliais –  Helsinki – Stokholmas – Talinas“, kurio vadovais buvo chemijos mokytoja Kristina Slavinska, dailės mokytoja Andžela Aidukienė ir muzikos mokytojas Stanislav Zajankovski.

Pirmoji kelionės diena. Mokiniai keltu plaukė į Helsinkį. Kelionė truko vos porą valandų, bet mokiniai „nebijojo vėjo“, pasigrožėjo šerais – mažomis uolėtomis salelėmis. Prisišvartavę ir palikę keltą susipažino su Suomijos sostine. Pamatė Senato aikštę ir Helsinkio katedrą, bažnyčią uoloje, Kauptarori turgaus aikštę, kompozitoriaus Sibelijaus monumentą ir didžiausią universalinę parduotuvę Šiaurės šalyse „Stockmann“. Vakare keltu keliavome į Stokholmą – Švedijos sostinę.

Antroji kelionės diena. Mokiniai Stokholme turėjo ekskursiją po Gamla stan – vieną gražiausiai išsilaikiusių viduramžiškų senamiesčių. Ten pamatė Karališką dramos teatrą, Karališkuosius rūmus, Parlamentą, Riterių bažnyčią ir siauriausią senamiesčio gatvelę. Taip pat aplankė „Vazų“ laivą-muziejų, matė sargybos pasikeitimą, o taip pat mažiausią Stokholmo skulptūrėlę – 14cm aukščio berniuką, svaigingai žvelgiantį į dangų. Kupini neišdildomų įspūdžių vakare keltu kėlėmės atgal.

Trečioji diena. Ekskursija po Taliną – Estijos sostinę. Aplankėme didžiausią valstybinį Estijos dailės muziejų, matėme vieną iš pagrindinių įėjimų į Talino senamiestį – Viru vartus ir senamiestį. Pilnai netekę jėgų, bet kupini naujų žinių grįžome į Lietuvą.

Kelionės ugdo, tai yra puiki tarpdalykinė integracija, mokiniai gali susipažinti su garsiausiomis vietomis ne tik savo valstybėje, bet ir užsienyje.

 

Atnaujinta: 2023.06.13

Skip to content