Gimnazija

Vasario 16 dienos minėjimas Vilniaus rajono Stanislavo Moniuškos gimnazijoje

Tai gražiai skambėjo žodžiai:

                                                                                        Laukas, pieva, kelias, upė.

                                                                                  Tai gražiai iš jų išaugo

                                                                                     Vienas žodis – LIETUVA!

(Justinas Marcinkevičius)

 

Vasario 16-osios minėjimas yra svarbi ir iškilminga šventė, skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai. Vasario 15 dieną Vilniaus rajono Kalvelių Stanislavo Moniuškos gimnazijoje susirinko gausybė svečių iš kitų mokyklų, kurie prisijungė prie svarbaus Vasario 16-osios minėjimo. Renginys „Švęskime laisvę“ prasidėjo tradiciškai nuo himno giedojimo, kuris suvienijo visus dalyvius stipriu patriotiniu jausmu. Mokiniai, praturtindami šventę ir įkvėpdami visus susirinkusius, palietė susirinkusiųjų širdis talentingu deklamavimu ir dainavimu.

Po iškilmingo renginio svečiams buvo surengta viktorina „Ką žinau apie Vasario 16 dieną?“. Dalyviai turėjo galimybę išbandyti savo gebėjimus, pademonstruoti žinias ir sužinoti naujų faktų apie šią svarbią istorinę dieną. Po aktyvaus varžymosi, smagių akimirkų ir įteiktų apdovanojimų visi dalyviai dalyvavo draugystės apyrankių pynimo užsiėmimuose, kurie atspindėjo vienybę ir solidarumą.

Baigiantis užsiėmimams, visi gimnazijos svečiai turėjo galimybę pailsėti ir pabendrauti, pasivaišinti puodeliu šiltosios arbatos ir skanėstais, pasidalinti įspūdžiais ir prisiminimais apie šventę. Tokios šventės skatina bendradarbiavimą, kultūrinį mainų pliūpsnį ir tautinį vienybės jausmą, kuriuo prisidedama prie jaunimo bendravimo ir šventės dvasios.

Atnaujinta: 2024.02.16

Skip to content