Gimnazija

Keliaujame pajūrio link…

Spalio 30 d. IG-IVG klasių mokiniai kartu su mokytojomis Vera Berniukevič ir Teresa Narvoiš aplankė pajūrio regioną –  Klaipėdą. Kelionė suteikė daugialypę patirtį, sužadino mokinių smalsumą, meilę savo kraštui ir mintis apie būsimą karjerą.

Mokiniai apsilankė įmonėje „Klaipėdos laivų remontas“, kur išvydo senąjį paveldą – cechus, Pauliaus Lindenau laivų statyklos erdvę, senovinį kraną. Pamatė, kur švartuojasi kruiziniai laivai, susipažino su įmonės veikla, laivų remontininko profesija.

Vėliau mokiniai nukeliavo į Kalvystės muziejų, dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Pažinkime baltų papuošalus“, susipažino su senosios juvelyrikos gamybos technologijomis, baltų papuošalų įvairove ir ornamentika. Mokėsi atpažinti brangakmenius. Iš žalvario pasigamino kuršiškų papuošalų, žiedų.

Norėdami susipažinti su Lietuvos etnografinių regionų tautiniais drabužiais mokiniai apsilankė pas lietuviškų tautinių kostiumų kūrėjus „Klaipėdos tekstilę“. Čia susipažino su rankinių staklių audimo procesais, sužinojo, kaip išrenkami raštai ir audžiami Lietuvos regionų tautiniai drabužiai, juostos, karūnos. Mokiniai, pabandę rankiniu būdu austi audinį, įvertino tokio darbo vertę, audinių autentiškumą ir gyvą dvasią.

Skaniai papietavę mokiniai nuvyko į vieną iš konditerijos pramonės lyderių Lietuvoje korporaciją „Roshen“. Klaipėdoje esančiame fabrike vaikai susipažino su konditerinių gaminių pasauliu, pamatė, kaip gimsta visos Lietuvos pamėgta karamelė, išbandė konditeriaus profesiją ir pasigamino karamelinių skanėstų. Ekskursijos pabaigoje mokiniai sulaukė saldžių dovanėlių.

Mokiniai liko patenkinti kelione, dėkojo už įsimintinas akimirkas, neįkainojamus įspūdžius ir gerą nuotaiką.

Atnaujinta: 2018.11.14

Skip to content