Gimnazija,  Sportas

Žiema, žiema, bėk iš kiemo. Fizinio ugdymo pamokos lauke.

Žiema – tai labai gražus ir smagus laikas. Mūsų gimnazijos mokiniai  nekantraudami laukė žiemos. Atrodė, kad jos šiemet ir nebus. Bet… Ji atkeliavo, nepavargdama bėrė ir bėrė snaiges, kurios storu sniego patalu užklojo žemę. Žiemužė pasiuntė ir šiaurės vėją, ir šaltuką, kuris sukaustė žemę.

Šiuolaikinius vaikus ištempti į lauką darosi vis sunkiau ir sunkiau. Nenuostabu, juk namuose tiek žaidimų prie kompiuterio, o kur dar spalvoti ir interaktyvūs ekranai. Džiaugtis žiema ir jos teikiamais malonumais reikia išmokti. Reikia parodyti vaikams, kad ir lauke gali būti įdomu, ypač žiemą. Todėl  sausio mėnesį daug pamokų buvo lauke, kur mokiniai sportavo. Veiklos šiuo metu tiktai nepritrūko: bėgimas, spartusis žygis, slidinėjimas, čiuožimas ant ledo, važinėjimasis rogutėmis nuo kalniukų, mėtymasis sniego gniūžtėmis, jojimas ant žirgo, net gimnastikos pratimai ant sniego  – geriausias poilsis vaikams. Ir labai naudinga. Pačios paprasčiausios ir pačios mėgstamiausios pramogos gryname ore žiemą – voliojimasis po sniego pusnis, leidimasis rogutėmis ar slidėmis nuo kalnelių. Užtikrintai geros vaiko emocijos, daug juoko, bendravimo ir sveika. Paprasta, linksma, malonu. Ir nors žiemą dėl pandemijos baisu net iš namų išeiti, tačiau ir į juos galima parnešti virusų, todėl visuomet nusiteikiame pozityviai ir mėgaujamės balta žiema bei veikla lauke. Žinoma, kad mokiniai  žiemą neperšaltų, nesusirgtų, laikomės kai kurių elgesio ir higienos taisyklių. Iš lauko grįžę mokiniai turi gerai nusiplauti rankas. Visuomet stengiamės, kad mityba būtų pilnavertė, jog apie tai buvo daug kalbėta projekte  ,,Sveikatiada“,  konkurse ,,Pusryčiai – madinga“.  Fizinio ugdymo pamokos lauke – tai puikus sportas, atsipalaidavimas nuo protinės veiklos. Vaikams tai žiemos džiaugsmas, veiksmas, adrenalinas ir laikas bendravimui su draugais,  ugdo mokinių vikrumą, drąsą, moko išlaikyti pusiausvyrą, moko  parinkti  tinkamą aprangą, daryti trumpas pertraukas, kad atsikvėptų, o namie išgertų šiltos arbatos.

Labai svarbu, kad mokiniai kiekvieną dieną bent pusvalandį leistų lauke (kai nėra labai didelių šalčių). Juk grynas oras geriausiai sustiprina vaikų imuninę sistemą.

                                       Fizinio ugdymo mokytoja Ana Černiavska

Atnaujinta: 2021.01.25

Skip to content