Pradinių klasių kampelis

Respublikinis ekologinis konkursas „MANO ŽALIOJI PALANGĖ 2017“

Gimnazijos pradinukai ir priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai, vadovaujami savo mokytojų, dalyvauja Respublikiniame ekologiniame konkurse ,,Mano žalioji palangė“, kurį organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras ir VU botanikos sodas.

Konkurso tikslas – skatinti ir propaguoti žalių namų idėjas, įtraukiant į praktinę veiklą ikimokyklinukus, mokinius bei suaugusiuosius, ugdyti vaikų jautrumą gamtos grožiui. Konkurso dalyviai suskirstyti į grupes, vertinimas vyks etapais, atskirose kategorijose.

Nuo pat kovo mėnesio mokiniai kūrė savo žaliąją palangę: svarstė, kokius augalus augins, rinko jiems ,,namelius“, juos puošė, kartu su mokytojomis pirko sėklas, jas sėjo. Padedami mokytojos rinko informaciją apie augalus, kuriuos pasirinko auginti. Stebėjo įvairius augalo augimo tarpsnius, sužinojo, kad augalams būtina šviesa, šiluma ir vanduo, kad  augalai skiriasi lapų forma, spalva, dydžiu ir netgi kvapu.

Džiugu, jog augalų auginimas leido mokiniams pajusti tamprų ryšį su gamta, padėjo pažinti ir suprasti supantį pasaulį jį stebint, tyrinėjant, suteikė daug teigiamų emocijų.

Atnaujinta: 2017.04.03

Skip to content