Gimnazija,  Sportas

MOKINIŲ VIRTUALUS PAGARBOS BĖGIMAS SAUSIO 13-OSIOS TRISDEŠIMTMEČIUI PAMINĖTI

Straipsnis apie Pabarbos bėgimą Vilniaus r.savivaldybės puslapyje.


Laisvė – pirmasis ir tikrasis žmogaus ir visos tautos laimės ir gerovės šaltinis. Netekti laisvės – netekti galimybės augti ir tobulėti. Lietuvių tautos laisvė išpirkta tauriausių Lietuvos žemės vaikų gyvybėmis. Tikrąjį lietuvių tautos ryžtą ir pasiaukojimą parodė 1991 m. Sausio 13–osios įvykiai. Jie pareikalavo nemažai aukų.

Laisvės gynėjų diena, pagerbiant sausio 13-ąją žuvusiųjų už Lietuvos laisvę atminimą, prasidėjo nuo virtualių  pamokų, kurių metu visi vaikai  namuose uždegė languose žvakes, simbolizuojančias gyvybę, šviesą, atmintį ir susikaupimą. Akcija truko 14 minučių – už kiekvieną žuvusį. Kol languose degė žvakės, mokiniai kartu su klasių vadovais prisiminė tai, kas vyko Sausio 13-ąją. Po to mūsų  gimnazijos mokiniai prisijungė prie virtualaus pagarbos bėgimo. Šio bėgimo  tikslas –  prisiminti 1991 metais Sausio 13-ąją žuvusiuosius už Lietuvos laisvę. Pagarbos bėgimo uždaviniai: skiepyti meilę ir pilietinę pareigą Tėvynei, prisimenant kovas už jos Laisvę ir Nepriklausomybę; ugdyti ištvermę ir įdiegti mūsų mokiniams sąmoningą požiūrį į bėgimo užsiėmimus; pažymėti ir pagerbti  bėgimu  Sausio 13-osios įvykių trisdešimtmetį.

               Bėgime aktyviai dalyvavo 5-8,  I-IV klasių gimnazijos pagrindinės fizinio ugdymo grupės mokiniai.  Kiekvienas mokinys virtualių fizinio ugdymo pamokų metu pagal savo galimybes bėgo numatytą distanciją. Pagarbos bėgimo dalyviai asmeniškai fiksavo savo  įveiktą atstumą ir laiką  aktyvumo programėlių ir išmaniųjų laikrodžių pagalba, o rezultatai buvo išsiųsti bėgimo koordinatoriui.

               Visi bėgimo dalyviai buvo apdovanoti elektroniniu bėgiko  pažymėjimu, kurį įteikė Vilniaus r. savivaldybės administracija. Rezultatai publikuojami Vilniaus r. savivaldybės tinklalapyje.

 

                                                  Fizinio ugdymo vyresnioji mokytoja  Ana Černiavska

 

Atnaujinta: 2021.01.25

Skip to content